E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
18.5.2018
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 13 dönümlük çilek arazisinde başlatılan “Tarladan kendin topla” uygulaması tüketicilere farklı bir deneyim sunuyor.
Zonguldak’ta tüketiciyi tarımsal üretimle buluşturmanın yeni bir örneği yaşanıyor. Alaplı Ziraat Odası’nın girişimiyle başlatılan proje kapsamında tüketiciler hasat zamanı gelen bahçede ihtiyacı olduğu kadar çileği kendi çabalarıyla toplamaya başladı.
Tüketici ürünü yerinde görüyor
Alaplı ilçesinde 3 yıl öncesine kadar kadar atıl durumda olan 20 dönüm genişliğindeki bir araziyi kiralayan Ziraat Odası, bu arazinin 13 dönümüne çilek dikti. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayının gelip çileklerin olgunlaşmasıyla birlikte bahçeye davet edilen müşteriler, tüketecekleri ürünü yerinde görme ve hasat sürecine katılma fırsatı yakaladı.
Kilosu 7 TL’den satılıyor
Bu yıl da tekrarlanan uygulama pek çok tüketicinin ilgisini çekiyor. Çileklerin kızarmasının ardından araziye gelen müşteriler ihtiyaçları olan çileği dalından toplayıp sepetlerine doldurduktan sonra kilogramı 7 TL’den satın alıyor. 2 yıldır yüzlerce vatandaşın bahçeye ürün toplamaya geldiğini söyleyen Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, uygulamaya gelecek yıllarda da devam edeceklerini söylüyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.