E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
17.5.2018
İsveç-Linköping semalarında yükselmeye başlayan Dünya Gıda Binası modern tarım ve mimari açısından yepyeni bir kentsel tarım örneği sunacak.
İsveçli bir mimarlık şirketi tarafından tasarlanan World Food Building (Dünya Gıda Binası) şehir yaşamı ve tarımsal üretim arasındaki sınırları kaldırmaya hazırlanıyor. İsveç’in Linköping kentinde yapım çalışmalarına başlanan 17 katlı ve 60 metre yüksekliğindeki yapı tarım, mimari ve teknolojideki son trendleri birleştiriyor.
Dünya Gıda Binası hem ofis yaşamının devam ettiği hem de tarımsal üretimin yapıldığı bir merkezi mümkün kılıyor. Binanın kuzey yüzünü ofisler oluştururken, maksimum gün ışığından faydalanması için güney cephesinde büyük bir kent serası bulunuyor.
Isıtma için bitkisel atıklar kullanılacak
Dünya genelinde gıda üretimi sıkıntısına bir çözüm fikriyle ortaya çıkan yapıda bulunan seralarda hidroponik sistemden yararlanılıyor. Böylece en az girdi ile maksimum verim ve kalitede ürünlerin üretimi hedefleniyor. Üretim sürecinde hiçbir kaynak israf edilmemesi ise temel hedef.
Bunun için binayı ısıtma ve üretim için gerekli olan yakıtın binanın yakınlarındaki atık yakma ve biyogaz tesisinden tedarik edilmesi planlanıyor. Sonrasında seralardaki atıkların da biyogaz tesisine gönderilmesi ve bir tür döngü oluşturulması hedefleniyor. Tüm bu özellikleriyle dünyada bir ilki temsil eden yapının 2020’de tamamlanması öngörülüyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.