tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

15.11.2017

Şanlıurfa’yı güneş tarlaları kaplıyor

Şanlıurfa’yı güneş tarlaları kaplıyor

Türkiye’nin en çok güneş ışığı alan ili Şanlıurfa’da tarım yapılamayan arazilerde yenilenebilir enerji üretmek için 50 noktada güneş panelleri kurulacak.

Bitkisel üretimde son yıllarda hızlı yol kat etmeye başlayan Şanlıurfa’da su kıtlığı nedeniyle üretim yapılamayan geniş araziler güneş enerjisi üretimine ev sahipliği yapmaya başladı. İlde 3 farklı alanda kurulan Güneş Enerjisi Santralleri’nin (GES) sayısının 50’ye çıkarılması hedefleniyor.

Türkiye’nin en çok güneş ışığı alan ili olan Şanlıurfa’da 5, 6 ve 7’inci sınıf olarak tanımlanan ve kuraklık nedeniyle tarım yapılamayan arazilerde güneş paneli tesisleri kurulmaya başladı. GES’ler yakınlarında bulunan atık ve içme suyu tesislerinin ihtiyacı olan elektriğin güneş enerjisinden elde edilmesini sağlıyor.

6 milyon hektar alana yayılacak

İl sınırları içinde toplam 6 milyon hektarlık bir alanda 47 yeni GES projesi için onay verdiklerini söyleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, dağlık alanlar ve “ot bitmeyen” arazilerde yapılacak GES yatırımlarına izin verildiğini belirtiyor. Çiftçi, “Hidroelektrik ve termik santrallerin ömrü sınırlı olduğu için, dünya döndükçe var olacak olan doğa dostu güneş enerjisinden yararlanmak istiyoruz” diye konuşuyor.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.