E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
26.9.2017
“Bitki anatomisinin babası” olarak tanınan İngiliz bilimci Nehemiah Grew bundan tam 376 yıl önce bugün doğdu.
Nehemiah Grew; bitki tohumlarının, yapraklarının, çiçeklerinin ve pek çok sebze ve meyvenin anatomisi üzerine ilk araştırmaların altına imzasını atan İngiliz bitki bilimci. Tarihe “bitki anatomisinin babası” olarak geçen Grew’ün çalışmaları bugün de bitkilerin renkli dünyasına gönül veren bilimciler için büyük önem taşıyor.
Bitkilerin tüm aksamı üzerine çalıştı
26 Eylül 1641’de İngiltere’de doğan Grew bitkilerin anatomik yapısını incelemeye 1664 yılında başladı. 1670 yılında yayınladığı ilk çalışma Sebzelerin Anatomisi adını taşıyordu. En ünlü çalışması ise 1682 yılında tamamladığı Bitkilerin Anatomisi eseri oldu. Bu çalışma bitki kökleri, bitki gövdesi, yapraklar, çiçekler, meyveler ve tohumlar olmak üzere 4 bölümden oluşuyordu.
Bitkilerin üreme sistemlerini inceleyen Grew, polenler üzerine pek çok gizemi de ortaya çıkarmıştı. Polenlerin yapısının bitki türleri arasında farklılık gösterdiğini keşfeden Grew, bugün palinoloji olarak tanımlanan bilim dalına giden yolu açan kişi olarak kabul ediliyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.