E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
7.7.2017
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni kazanan her öğrenci kiraladıkları birer dönüm tarım arazisinde uygulamalı eğitim ve tarımsal üretim yapma şansı bulacak.
Şanlıurfa’da bulunan Harran Üniversitesi ziraat fakültelerinde uygulamalı eğitimin dikkat çekici bir örneğini vermeye hazırlanıyor. Üniversitenin Ziraat Fakültesi okula kaydı yapılan öğrencilerle arazi kiralama sözleşmesi yaparak ziraat mühendisi adaylarını pratik çalışmalarla buluşturmayı hedefliyor.
Her öğrenciye birer dönüm
2017-2018 öğretim yılı ile birlikte başlayacak uygulamaya göre fakülteyi kazanan öğrenciler yapılan sözleşme ile birlikte birer dönüm arazi kiralayacak. Burada tarımsal faaliyet yapacak öğrenciler ürettikleri ürünleri satarak gelir elde etme şansı da yakalayacak.
Kredi ve hibe desteği
Öğrenciler ayrıca ürünlerini tarımsal sigortalar kapsamında güvence altına alabilecek ve Genç Çiftçi Projesi başta olmak üzere tarımsal üretime yönelik kredi ve hibe desteklerine başvuruda bulunabilecek.
Girişimci ziraat mühendisleri yetiştirilecek
Bu uygulamayla birlikte tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşılamayı amaçladıklarını söyleyen Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gündoğan, “Böylece ziraat mühendisliğini daha cazip hale getirerek kendi işini kuracak özgüven ve cesarete sahip ziraat mühendisleri yetiştireceğiz” diye konuşuyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.