E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Ocak sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
16.6.2017
Türkiye Ziraatçılar Derneği’nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen Tarım ve Gıda Ödülleri’nde dergicilik alanında verilen Basın Ödülü'nün sahibi tarlasera oldu.
Türkiye’nin en köklü tarımsal meslek kuruluşlarından biri olan Türkiye Ziraatçılar Derneği’nin geleneksel Tarım ve Gıda Ödülleri sahiplerini buldu. Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera TZD 68. Kuruluş Yıldönümü Basın Ödülü’ne layık görüldü.
Türkiye Ziraatçılar Derneği’nin kuruluş yıldönümü dün Ankara’da Kent Otel’de gerçekleştirilen toplantıyla kutlandı. “Tarımsal yayıncılık alanında sergiledikleri başarılı çalışmalar nedeniyle” dergi kategorisinde tarlasera’ya verilen Basın Ödülü’nü tarlasera Yayın Yönetmeni İpek Neşe Arslan, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı’nın elinden aldı.
TZD Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş’ın konuşmasıyla başlayan etkinlikte Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör de söz alırken, Prof. Dr. Bülent Gülçubuk ise “Tarım İçin Kırsal İçin Genç Çiftçiler” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
TZD Tarım ve Gıda Ödülleri kapsamında Tarımsal Eğitim ve Araştırma Ödülü Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu ve Prof. Dr. Necmettin Ceylan’a verilirken; GTHB Müsteşar Yardımcısı Dr. Durali Koçak ve Ankara GTHB İl Müdürü Bülent Korkmaz da Tarımsal Kamu Hizmeti Ödülü’nün sahibi oldu.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Bitki bilimi insanlığı yakın geleceğe hazırlamak için daha sürdürülebilir gıdalar geliştirmenin peşinde. Araştırmacıların bu açıdan rol model olarak önerdikleri bitki ise hem tanıdık hem yepyeni bir isim!
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.