tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

28.5.2017

Güneydoğu'da hububat depoyla buluşuyor

Güneydoğu

Şanlıurfa’da kurulan lisanslı hububat deposu 90 bin ton kapasitesiyle tüm Güneydoğu bölgesine hizmet verecek.

Tahıl ve bakliyat üretiminde son yıllarda hızla yol kat eden Şanlıurfa, ürün depolamada da önemli bir adım atmak üzere. İlde kurulan hububat depolama tesisi ve laboratuarı, Şanlıurfa’nın yanı sıra bölge illerinde de fiyat istikrarını sağlamaya ve üretici gelirlerini arttırmaya katkı sunacak.

Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın hazırladığı proje kapsamında inşaatı tamamlanan tesis 90 bin ton ürün depolama kapasitesine sahip. Tesis, Türkiye'de sayıları 17’ye ulaşan lisanslı depolar arasında Güneydoğu bölgesinde hizmet veren ilk merkez olma özelliğini taşıyacak.

Sanayiye yıl boyunca ürün

Başta buğday ve mısır olmak üzere bölgede üretilen tahılın burada depolanarak değer kaybının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Ayrıca Güneydoğu bölgesinde bulgur, un ve mercimek işleme sanayisinin ihtiyaç duyduğu hammaddenin yıl boyunca temin edebilmesi de mümkün olacak.

Tohum kalitesi analiz edilecek

Depoya alınan ürünlerin kalitesi laboratuarda analiz edildikten sonra sınıflandırılacak ve belirlenecek ücret karşılığında 1 yıl süreyle depolanabilecek. Tohumların standartlarının belirlenmesiyle piyasadaki fiyat dalgalanmalarının önüne geçilecek.

En kaliteli sert buğday bölgede üretiliyor

Lisans işlemlerinin tamamlanmasının ardından faaliyete geçileceğini açıklayan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, “Türkiye’de en kaliteli sert buğday burada yetişiyor. Ancak mahsulün depolanmasında ciddi sıkıntılar var. Depomuz bölge üreticisi ve sanayicisine ticari fayda sağlayacak” diyor.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.