E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
28.4.2017
Son yılların gözde yatırım ürünü badem alternatif arayan üreticilerin umudu oldu. Manisa’da üzüm ve mısır üreticileri boş arazileri badem bahçesine çevirerek ek gelir sağlıyor.
Manisa, Adıyaman’dan sonra Türkiye’de en çok bademin üretildiği ikinci il. Köprübaşı ilçesi bu üretimde başı çekiyor. 3 bin dönüm genişliğinde bir alanda badem yetiştirilen bölgede üreticiler bugünlerde çiçeklenen badem ağaçlarının keyfini çıkarıyor.
Geleneksel olarak üzüm bağları ve mısır tarlalarının yoğunlukta olduğu bölgede 10 yıl öncesine kadar ciddi bir badem üretiminden söz edilemiyordu. Ancak sıklıkla palamut ağaçlarının bulunduğu ve tarımsal amaçla kullanılmayan pek çok araziye badem ağaçları dikilmeye başladı.
40 TL’ye kadar çıkıyor
Damla sulama ve modern teknikleri kullanan üreticiler bademden yüksek verim ve kalite alabiliyor. Bu yıl 30 bin yeni badem ağacı dikilen Köprübaşı’nda hasat mevsimi ise Ağustos ayında. Kurutulmuş olarak satılan bademler pazarda kilosu 40 TL’ye kadar alıcı bulabiliyor.
Araziler 4 misli genişledi
Manisa’da badem üretimi ülke genelinde ürünün gelişimini de özetler nitelikte. Son 10 yıl içinde 4 katına çıkarak 35 bin hektara ulaşan badem arazilerinde üretim ise 43 bin tondan 85 bin tona yükseldi. Yeni kurulan çok sayıda bahçenin meyve verecek olgunluğa gelmesiyle bu oranın daha da yükselmesi bekleniyor.
Badem üretimi günden güne artıyor Talep artıyor.Köylü bademi ıslatmak yoluyla kırıyor.Badem kırma derdine nakliye taşıma derdine son.Badem kırma makinemiz mükemmel kırıyor. www.ansamirgatmakine.com Badem kırma makinesi
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.