tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

2.7.2016

tarlasera Temmuz sayısı raflarda!

tarlasera Temmuz sayısı raflarda!

Tarım sektöründe alternatif kariyer olanaklarını Kapak Konusuna taşıyan tarlasera Temmuz sayısı raflardaki yerini aldı.

Mayıs ve Haziran aylarında mesleki yaşamını tarım ve ziraat olarak belirleyenleri doğrudan ilgilendiren birçok gelişme birden yaşandı. Önce tarım alanında girişimde bulunmak isteyen kişilere yönelik hibe desteği yürürlüğe girdi. Kısa süre sonra açıklanan 2016 desteklerinde ise tarım danışmanlarına ayrılan gelir ve istihdam payının düşürülmesi ziraat mühendislerinin tepkisiyle karşılaştı.

LYS sınavından hemen önce açıklanan “tarım ve ziraat bölümlerine ilk 3 sıradan giren öğrencilere burs” haberi ise tartışmalara yol açtı. Soru açıktı: Ziraat fakültelerine yapılan teşvikler tarımın gelişmesine katkı mı sağlar, yoksa ziraat mezunlarının istihdam sorununun büyüdüğü Türkiye’de “daha fazla ziraat mühendisi daha fazla işsizlik” mi demekti?

Bitkilerle aynı dili konuşan, tarımın başrol oyuncuları olan ziraat mühendisleri üniversite eğitimlerinin ardından kendi alanlarında iş bulmak üzere yola çıkıyor. Tarım sektörünün kapsamı düşünüldüğünde istedikleri alanda çalışmaları mümkün görünse de, istihdamda yaşanan sorunlar birçok ziraat mühendisinin işsiz kalmasına sebep oluyor.

Ancak kamu ve özel sektörde birçok pozisyonda görev alabilen ziraat mühendislerinin farklı alanlarda da iyi bir kariyere sahip olma şansları var. Kapak Konusunda tarımda alternatif kariyer olanaklarını inceleyen tarlasera’nın Temmuz sayısı, ziraat öğrencilerinin mezuniyet sonrasına dair yaşadıkları belirsizliğe ışık tutmaya çalışıyor.

Enerjiye en fazla ihtiyaç duyan sektörlerden biri olan tarım, bu yönüyle üreticiler için de maliyet sebebi. Kaynakların hızla tükendiği günümüzde, hem maliyeti düşürmek hem de çevre kirliliğine dur demek için yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı giderek önem kazanıyor. Güneş, jeotermal, rüzgar ve biyokütle gibi doğal enerji kaynaklarının tarım uygulamalarında kullanımı, maliyeti ve faydaları tarlasera Detay sayfalarında.

En temel besin kaynaklarından olan bakliyat her ülke için önemli tarım ürünlerinin başında geliyor. Bakliyatın anavatanı olarak bilinen Türkiye’de ise son yıllarda hem üretim hem de ekim alanları azaldı. Öyle ki artık her yıl milyon dolarlar değerinde bakliyat birçok farklı ülkeden ithal ediliyor. Uluslararası Bakliyat Yılı’nda tarlasera, Türkiye’nin bakliyat üretimindeki sorunları ve yapılması gerekenleri ele aldı.

Son 15 yılda büyük bir artış gösteren tarım kredileri, üreticilere birçok alanda finansman desteği sağlıyor. Tarım sektörünün ihtiyaçlarına cevap vermek isteyen bankalar için tarım bankacılığı artık çok önemli bir departman. tarlasera, tarım bankacılığının sunduğu hizmetleri konunun uzmanlarına sordu. Ayrıntılarla dolu Detay sayfalarında okuyabilirsiniz.

Abonelik kampanyası devam eden tarlasera'yı her ay masanızda görmek için yapmanız gereken tek şey; yalnızca birkaç dakikanızı ayırarak Abonelik formumuzu doldurmak. tarlasera'ya ayrıca size en yakın Migros, Macrocenter ve D&R mağazalarından ve seçkin kitabevlerinden de ulaşabilirsiniz!

Keyifli okumalar dileriz!


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.