tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

13.4.2016

Genç üreticiler için hibe başvuruları başlıyor

Genç üreticiler için hibe başvuruları başlıyor

18-40 yaş arası ve kırsalda yaşayan genç girişimcilerin faydalanabileceği üretici hibe desteği için başvurular bugün başlıyor.

Genç üreticilerin desteklenmesi ve tarımda genç nüfusun arttırılmasını hedefleyen hibe desteklerine başvurular bugün başlıyor. Proje başına 30 bin TL’ye varan ödemeler yapılacağı belirtilen destekler 3 yıl süreyle uygulanacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine yapılacak başvurular için son tarih ise 12 Mayıs.

Önkoşullara dikkat

Hibe desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerin çok sayıda önkoşula uygun olması gerekli. Bakanlığın belirlediği önkoşullar şöyle sıralanıyor:

- Kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen kişiler.
- Nüfusu yirmi binden az olan yerleşim birimleri ve 12/11/2012 tarihli ve 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun öncesi tüzel kişiliği olan ve nüfusu 20 binden az olan yerleşim birimlerinde yer alan üreticiler. 
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşından gün almış, 41 yaşından gün almamış olmak.
- Okur-yazar olmak.
- Başvuru tarihi itibarıyla ücretli çalışıyor olmamak.
- Başvuru tarihi itibarıyla örgün eğitime devam ediyor olmamak.
- Başvuru tarihi itibarıyla KDV, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak.
- Aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmamak.

Kırsalda ikamet etmek gerekiyor

3 yıl sürecek olan destek programından her kişi yalnız bir kez yararlanabilecek. Ayrıca üreticilerin 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında kırsalda yaşamaları gerekiyor. Ödemelerin ilgili yılın bütçesinden karşılanacağı ve başvuran herkesin değil, yalnızca projesi kabul edilen üreticilerin destekten faydalanabileceği de vurgulanıyor.

Peki siz genç üreticiler için tasarlanan bu destek hakkında ne düşünüyorsunuz?


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.