E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Aralık sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
2015-10-25 07:00:40
Hollandalı tasarımcılar kokusu ve duruşuyla hayvan derisini andıran ancak atık meyve ve sebzelerden üretilen Rotterdam Fruitleather adlı bir ‘meyve deri’ geliştirdi. Hollandalı tasarımcıların ortak çalışmasıyla ortaya çıkan proje, Rotterdam’daki marketlerden toplanan atık meyvelerden üretiliyor. “Rotterdam Fruitleather” isimli proje sayesinde atık meyve ve sebzelerden yüksek kalitede deri üreten tasarımcılar, hem çevresel hem de iktisadi zarar oluşturan bu atıkların, tekstil ürünlerinde kullanılmak üzere deri üretiminde değerlendirilmesi öngörülüyor. Tekstil ürünlerinde de kullanılabilir Rotterdam’daki Williem de Kooning Akademisi tasarım öğrencilerinden oluşan ekibin hazırladığı ürün, deneme amaçlı olarak çantaya, anahtarlık gibi süslemelere ve hatta bir sandalyeye uygulandı. Ancak ileriki tarihlerde üretilen derinin tekstil ürünlerinde de kullanılması öngörülüyor. Ekip, bu konudaki gelişmelerle birlikte meyve derinin ticari amaçlı uygulanabilen bir materyal olabileceğini de düşünüyor. Tasarımın plastik ve ambalajlara da bir alternatif olabileceği de ele alınan diğer fikirler arasında.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.