E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
24.2.2012 10:34:59
Çanakkale domatesinden sonra Amasya’nın misket elması için de patent başvurusu yapılıyor. Bu girişimle misket elma kendi markasını yaratmış olacak.
Misket elması denince akla kuşkusuz Amasya geliyor. Ancak bu ürünün ülke genelinde yaygınlaşıp ticari anlamda bir değer kazanması için Amasya Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay patent başvurusunda bulunacaklarını açıkladı. Gülbay, ''Amasya elması olarak bilinen misket elmasının patentini almak için girişimlere başladık. Misket elması sert, sulu ve depolamaya uygun bir ürün olması sebebiyle kentin önemli bir markası haline geldi. Şu anda Türkiye genelinde Amasya misket elmasının kayda değer bir yüzdeliği yok. Misket elmasının patentini alarak tüm yurtta yaygınlaşmasını sağlayacağız. İlimizdeki kapama bahçelerini çoğaltarak, üretimi artıracak, kentin simgesi durumundaki misket elmasının adını yurt genelinde duyuracağız' dedi.
Belli bölge ve yörelerin ismi ile anılan tarım ürünlerinin ticari gücünü korumak, ülke genelinde satışını yaygınlaştırmak ve bu ürünlerin yerelliğini sürdürmek için tarım ürünlerine alınan patent başvurularının sayısı giderek artıyor. Tarımda markalaşmanın ilk adımı olan patent alımlarının yaygınlaşması ile sebze ve meyve tezgahları kendi starlarını yaratacağa benziyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.