tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

24.4.2017

Tarım ve Gıda Etiği Derneği kuruldu

Tarım ve Gıda Etiği Derneği kuruldu

Tarım ve Gıda Etiği Derneği, tarım ve gıda alanında evrensel ölçütlerin uygulanması adına çalışmalar yapacak.

15 ay süren Tarım ve Gıda Etiği Projesi’nin (TARGET) bir ürünü olan Tarım ve Gıda Etiği Derneği kuruluşunu duyurdu. Tarım ve gıda etiğine dair değerleri temsil etmek için yola çıkan Dernek, bu alanda tartışma ve başvuru platformu olmayı da amaçlıyor.

Derneğin temeli ilk olarak Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortaklığında gerçekleştirilen TARGET projesi ile atıldı. Geçtiğimiz Mart ayında uluslararası katılımla Ankara’da gerçekleştirilen 1. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi’nin ardından ise kuruluşunu ilan etti.

Tarım ve Gıda Etiği nedir?

İlk olarak ABD’li bilimci Paul Thompson tarafından çevre etiğinin alt dalı olarak tanımlanan tarım ve gıda etiği, tarım ve gıda sisteminin değer sorunlarını inceliyor ve bu sistemin insan, toplum ve doğa ekseninde iyileştirilmesi için bu alandaki politikalara yol gösteriyor.

Temel sorunlara karşı mücadele edilecek

Tarım ve Gıda Etiği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Petek Ataman, temel çalışma alanları arasında küresel iklim değişikliği, doğal kaynakların tahribatı, açlık ve obezite, taklit ve tağşiş gibi sorunların yanı sıra küçük üreticilerin korunması gibi konuların yer aldığını olduğunu vurguluyor.

Amaç tarım politikalarına yön vermek

“Önümüzdeki süreçte tarım ve gıda etiğini daha yoğun ve kararlılıkla konuşmayı, konuşmakla kalmayıp politikalara yön vermeyi umuyoruz” diye Ataman, “Bu çalışmaları geleceğe taşıyacak gençleri aramıza katabildiğimiz ölçüde daha verimli işler yapılacağına inanıyoruz” diye konuşuyor.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.