E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Mart sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
2.10.2019
Çıkmak için ESC tuşuna basınız.
Kabuklu yemişler dışında tüketiciler meyveleri genelde dalından hasat edildiği haliyle tanıyor. Ancak bu muz için geçerli değil! Pek çok meyvenin aksine, muz tarımının hasat sonrası kritik bir aşaması daha var. Henüz yeşil haliyle, yeme olgunluğuna erişmeden toplanan muzlar sarartma işlemine tabi tutuluyor. İlk bakışta muzun gelişimine “müdahale” gibi tınlayan bu işlem aslında meyvenin doğası gereği zorunlu. Çünkü bitki üzerinde olgunlaşmaya bırakılan muzların kabuğu çatlayarak hızla meyvenin lezzet ve kalitesinin düşmesine neden oluyor. Sıcaklığı ayarlanmış, ısı ve gaz yalıtımlı odalarda dikkatli bir süreç isteyen sarartma işlemi ise meyveyi 2-6 gün içinde sağlıklı bir şekilde tüketilebilir bir hale getiriyor.
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Bitki bilimi insanlığı yakın geleceğe hazırlamak için daha sürdürülebilir gıdalar geliştirmenin peşinde. Araştırmacıların bu açıdan rol model olarak önerdikleri bitki ise hem tanıdık hem yepyeni bir isim!
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.
Antioksidan özelikleriyle bilim insanlarının dikkatini çeken aronya, siyaha çalan kopkoyu mor rengini de bu yönüne borçlu. Meyve kısa bir süre önce adapte olduğu Türkiye topraklarında da üretimini hızla arttırıyor.