E-BÜLTEN HAKKIMIZDA KÜNYE ABONELİK
REKLAM İLETİŞİM İÇİNDEKİLER
tarlasera’nın Kasım sayısı, ilgi ve kazanç alanı tarım olan herkes için bambaşka bir dergi deneyimi sunuyor. İçeriğe göz gezdirin.
Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera’ya abone olmak çok kolay! tarlasera’nın düzenli takipçisi olmak için tıklayın.
Sayfalarını keyifle çevirip bir çırpıda okuyacağınız tarlasera’nın son sayısı bir tıkla ayağınıza gelsin!
12.2.2013 09:42:28
İngiltere’de araştırmacılar, 1845 yılında yaşanan Büyük Kıtlık felaketine neden olan patates hastalığının bugün de gıda güvencesini tehdit etmeye devam ettiğini açıkladılar.
James Hutton Enstitüsü’nden yapılan açıklamada patates geç yanıklığına neden olan Phytophthora isimli patojenin agresif bir yayılma gösterdiği belirtilirken özellikle Asya ve Afrika ülkelerinin risk altında bulunduğuna dikkat çekildi. Enstitüden Dr. David Cooke, patojenin yeni ırkının ilk tespit edildiği yer olan Avrupa’nın da ötesine yayılım gösterdiğini ve gıda ve geçim bazında patates üretimine dayanan Kuzey Afrika, Hindistan ve Çin gibi coğrafyalarda ciddi bir gıda güvencesi tehdidi yarattığını söylüyor.
“Hastalığın artan agresifliği, bazı mücadele kaynaklarını alt edebilmesi ve temel fungusitlere karşı direnci, onun kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor” diyen Cooke, “Neyse ki patojen etkinliği ve konukçu direnci hakkında bilgi ile donanmış patates endüstrisi için büyük felaketler geride kaldı. Yine de 2012 yazı gibi nemli dönemlerde, kontrol stratejisinde yaşanacak herhangi bir zafiyet ciddi ekin kayıplarına yol açabilir. Bunun için üreticilerin sürekli tetikte olması gerekiyor” şeklide konuşuyor.
Ocak 2013
Kaynak: Farmers Guardian
Yorumunuz Gönderildi
Yorum Yap
Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!
Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.
Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.
Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.
Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.
Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.