Tarım Dergisi tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

Olaylar | Türkiye’den tarım haberleri

İzmir'in bitkileri kağıt sergisinde

İzmir'de düzenlenen "Dünyada Kağıt Yapımı-Bölge Haritaları" sergisinde kağıt üzerine hazırlanmış İzmir’in yerel bitki haritası bulunuyor.

Nar unundan bisküvi

Şanlıurfa'da nar çekirdeği ve kabuğundan elde edilen un ile bisküvi yapıldı. Dünyada bir ilk olan bisküvi lezzetiyle beğeni topluyor.

Kaz dağında ölümsüzlük keşfedildi!

Kaz dağlarında "ölümsüzlük mantarı" olarak bilinen Reishi mantarı bulundu. Uzak Doğu'da ilaç yapımında kullanılan türün ekonomik değeri çok yüksek.

Üreticilere sera desteği

Sera kurmak isteyen girişimcilere verilmesi planlanan 100 bin TL ve üreticilere sera desteği sağlanmasına dair düzenlemeler yürürlüğe girdi.

Dört mevsim taze çilek

Patates üretiminde birinci, elma ve lahanada ikinci sırada yer alan Niğde’de, alternatif ürün olarak yetiştirilen çileğin üretim alanları yaygınlaşıyor.

Badem tadında şeftali görünümünde

Kahramanmaraş’ta meyvecilikle uğraşan emekli öğretmen Mehmet Emin Tan, bahçesindeki badem ağacında badem tadında şeftali görünümlü bir meyveye rastladı.

Antalya ilk ejder meyvesini verdi

İlk denemeleri Mersin'de yapılan tropikal pitaya meyvesi ilk ürünlerini Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde verdi. Pitayanın tanesi 12 TL'ye satılıyor.

Uzakdoğulu siyah pirinç Samsun’da

30 yıldır çeltik üreten Murat Gümüş anavatanı Çin olan siyah pirinci Samsun’un Terme ilçesinde yetiştirerek 2 ton ürüne ulaştı.

Silgili değil tohumlu kalemler

En üst kısmında silgi yerine tohum bulunan ve kullanılamayacak kadar küçük hale geldiğinde saksıya dikilebilen kalemler geliştirildi.

Tarla atıkları alternatif enerji sağlayacak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu, tütün üretiminden sonra tarlada kalan sap ve tohumların biyoenerji ve hayvan yemi olarak değerlendirilmesi için çalışmalar başlattı.

Yozgat Şeker Fabrikası'nda patlama

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde bulunan Yozgat Şeker Fabrikası’nda sabah saatlerinde baca gazı havalandırma bölümünde patlama meydana geldi.

Güneş tarlalarıyla yeşil enerji

Çin, güneş enerjisinden yararlanılan panellerle kuracağı tarlalar ile dünya rekorunu kıracak projeye hazırlanıyor.

Tıbbi aromatik bitkiler ile yatırım planı

Tokat’ta faaliyete geçmesi beklenen tesis ile tıbbi aromatik bitkilerin işlenerek yurtdışına ihraç edilmesi ve köy halkına ekonomik gelir sağlanması planlanıyor.

Ağaç sayısındaki üretim çelişkisi

Son 10 yılda dikilen 90 milyon ağaçla Türkiye’deki zeytin ağacı sayısı yaklaşık 170 milyona ulaştı. Ancak beklenen verime bir türlü ulaşılamıyor.

Ordu kivide iddialı

Kivi üretiminde Türkiye’de ikinci sırada yer alan Ordu, kiviyi fındığın yanında şimdilik ek gelir olarak üretiyor. Türkiye’de yıllık kivi üretimi 40 bin tona kadar yükseldi.

Antalya‘nın şifalı tropikali

70’den fazla türü bulunan Hint ayvasının Antalya ilinde üretimine başlandı. Tropikal bir meyve olan Hint ayvasına ilgi günden güne artıyor.

Dallı darısı Kırşehir bozkırlarında

Kırşehir ilinde deneme amaçlı yetiştirilen dallı darısı bitkisinden olumlu sonuçlar alındı. Dallı darısı, bölgedeki çorak arazilerin değerlendirilmesi adına fayda sağlayacak.

Ege‘de beyaz altının üretimi geriliyor

Ege bölgesinde pamuk ekim alanı 2002 yılına göre yüzde 61 gerilerken üretici sayısı 62 binden 12 bine düştü. 2015 -2016 sezonunda da düşüşün devam edeceği tahmin ediliyor.

Çay atıkları renklendiriyor

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Doğal Boyalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çay atıklarından tekstil boyası üretildi.

Kaman adı altında ithal ceviz

Kırşehir-Kaman'da geçen yıl dona teslim olan ceviz bu yıl da ihtiyacı karşılayamıyor. Market ve pazarlarda Kaman cevizi adı altında ithal cevizlere yer veriliyor.

Tropikal papaya Silifke’yi sevdi

Silifke’de dünyanın en faydalı meyvelerinden biri olarak kabul edilen, gen merkezi Güney Meksika ve Orta Amerika olan papaya meyvesi üretilmeye başladı.

Hatay santral yerine tarımı seçti

Hatay’ın narenciye ve zeytin tarımıyla öne çıkan Erzin ilçesine yapılması planlanan 4 adet termik santralin lisans başvurusu mahkeme tarafından iptal edildi.

Safran Hatay’da da çiçek açacak

Dünyanın en pahalı bitkisi olarak bilinen safranın Hatay ilinde ekimine başlandı. Kozmetik, gıda, ilaç sanayi gibi birçok alanda kullanılmakta olan ürün ile Hataylı üreticiler tanıştı.

Antep kirazı yurt dışında

Lezzeti ve hoş aroması ile bilinen ‘Antep kirazı’ ihraç edilmeye başlandı. Kalitesinin artırılması adına özel birlik kurulan ürün ilk olarak Rusya’ya ihraç edildi.

Devamını Yükle
10