tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

6.4.2015 15:38:54

"Siirt Fıstığı"nın değeri artıyor

Antep fıstığından daha büyük ebatlara ve daha hafif bir tada sahip olan Siirt Fıstığı, bundan 14 yıl öncesine göre çok daha popüler. Bölgede üretilen fıstık bugün 6 katına çıktı ve 12 bin tona ulaştı. Ekonomik değere sahip fıstığın üretiminin artırılması ve bölge halkının bundan gelir elde etmesini sağlamak amacıyla 2001 yılında Siirt Valiliği tarafından uygulamaya geçirilen "Fıstıkçılığı Geliştirme Projesi"nde bugün gelinen nokta herkesi sevindiriyor. Siirt Valiliği tarafından birçok farklı finans kaynağı kullanılarak yetiştirilen fıstıklar bugün toplam 250 bin dekarlık alandan çıkarılıyor. Bu alanlarda bulunan 9 milyon fıstık ağacı sayesinde yöre halkı da geçimini sağlıyor. Bugün Siirt, fıstıkları sayesinde Güneydoğu Anadolu’nun verimli kentlerinden birisi haline gelmiş durumda. Sağlık için fıstık E, B ve C vitaminleri bakımından zengin, protein deposu Siirt Fıstığı aynı zamanda içinde bulundurduğu doymamış yağ asitleri sayesinde kolesterolü düşürüyor. Kansere karşı koruyucu etkisi de bulunan bu fıstık her yönüyle oldukça faydalı. Uzmanlar, günde 10-12 adet yenilen Siirt Fıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacını karşıladığını da ekliyor.

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.