tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

24.7.2014 08:52:09

‘Kaynana dili’ ihraç edilecek

Mersin başta olmak üzere Çukurova yöresinde doğal ortamda yetişen ve halk arasında “kaynana dili” olarak bilinen dikenli incirin ihraç edilmesi için başlatılan çalışmalar tamamlandı. Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, “Anlaşma sağlandığı takdirde dikenli incir, hasat edildiği yerde paketlenerek ihraç edilecek” dedi. “Dikenli incir köylünün ekstra hiçbir emeğine gerek duymadan yetişiyor” diyen Ergezer, 2010 yılında 500 ton dolayında olan hasadın, yıldan yıla arttığını söyledi ve ekledi: “Artık köylülerimiz de bu meyvenin pazarlanması noktasında daha aktif. Geçen yıl bin 500 – 2 bin ton hasat yapılmıştı. Hasada yeni başladığımız bu yıl ise 3 bin ton dikenli incir toplamayı hedefliyoruz.” Bu yıldan itibariyle ihracatın başlamasını beklediklerini ifade eden Ergezer, “Bu noktada önümüzdeki günlerde 3 büyük firma bu konuda bizimle görüşmeye gelecek. Anlaşma sağlandığı takdirde bu firmalar dikenli incirin hasat edildiği yerde paketlemesini de yaparak ihraç edecek. Bu beklentiler doğrultusunda ekim alanlarının arttırılmasını için köylülerimizi teşvik edip, yol gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.