tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

7.5.2013 08:32:57

Diyarbakır'da su bolluk getirdi

Bu sezonun yağış oranları başta buğday olmak üzere tahıl üreticilerini mutlu ediyor. Kış ve ilkbahar aylarındaki yağışların yüksek verimli bir hasat getireceğini söyleyen Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Cevat Delil, sulu arazilerde dönüm başına 0,6 tonluk verim beklediklerini belirtiyor. Önceki yıllarda buğdayda pas hastalığının önemli bir sorun oluşturduğunu dile getiren Delil, bu yılın hastalıksız geçtiğine vurgu yapıyor. Diyarbakır'ın buğdaydaki ortalama rekoltesinin üzerine çıkacaklarını söyleyen Delil, pamuk ve mercimek gibi ürünlerde de benzer bir yükseliş belediklerini dile getiriyor. Delil'e göre bu lale devrinin ana kaynağı su. Suyun iki kaynağından ilki olan yağışlar bakımından şanslı bir sezon geçiren bölgede diğer kaynak olan sulama teknolojileri ise hızlı bir gelişme içinde. Delil, bölgenin tamamında sulu buğday tarımına geçtiklerini belirtiyor ve ekliyor: "Son dönmelerde özellikle damla sulama sistemi çok yaygınlaştı. Bilhassa pamuk üretiminde bu sistemler tercih ediliyor. Diyarbakır'ın 7 milyon dönümlük arazisinin yarısından fazlasında üretilen buğdayda da büyük ilerleme kaydedildi."

Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.