tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

1.3.2018

tarlasera Mart sayısı çıktı!

tarlasera Mart sayısı çıktı!

Mart sayısında 2000 sonrası kuşağın tarımla olan ilişkisini masaya yatıran tarlasera’nın bu ay okurlarına bir de hediyesi var.

Son yılların yeni moda meslekleri veya geçmişe kıyasla bugün daha popüler olan meslekler, Z kuşağının hayatımıza kattığı ve onun önayak olduğu dönüşümle ortaya çıkmış uğraşlar. Ne yazık ki tarım bunların arasında değil, hatta yakınından bile geçmiyor. Peki her yerde haklı gerekçelerle “geleceğin sektörü” diye nitelenen tarım, geleceğin aktörlerinden neden bu kadar uzak?

Tarıma gençlik aşısını nasıl yapmalı?

Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera, Mart sayısında tarımın Z kuşağına neden cazip gelmediği ve bu yeni nesil ile tarım arasındaki mesafenin nasıl giderilebileceğinin yanıtlarını aradı. Gerek sektör uzmanları, gerek Z kuşağı mensupları gerekse bu alana dair araştırmalara yer verdiği Kapak Konusu sayfalarında tarıma gençlik aşısının nasıl yapılacağını anlattı.

Tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına alan Bitcoin dalgası şimdilik bir nebze durulmuş görünüyor. Ancak bu yeni değişim değeri, şimdiden ticarete dair kabulleri yeniden yazmaya aday olduğunu ispatladı. Bitcoin’in temelinde yatan blok zinciri teknolojisi tarım sektöründe de farklı biçimlerde kullanılmaya başladı. tarlasera bu ay tarımda blok zincirinin iş görme alanlarını ve potansiyelini incelemeye aldı.

Bu ay başka neler var?

Tarımın yüzünü döndüğü modern teknolojilerden biri de akıllı veri sistemleri. Uydular, uçaklar, drone’lar ve çok farklı işlevlere adanmış sensörler ile artık tarım “veri odaklı” bir faaliyet haline geliyor. Bitkisel üretim süreçlerini yeniden tanımlayan bu teknolojilere dair heyecan verici ayrıntıları tarlasera Mart sayısında okuyabilirsiniz.

tarlasera-mart-sayisi-cikti2.jpg

Kurulan kontrol ve destek sistemlerine karşın halen ideal düzeye çekilemeyen sertifikalı tohum kullanımı, karpuzda doğru bitki besleme uygulamaları ve örtü altı üretimde zirai dondan korunma yöntemleri de tarlasera’nın Detay sayfalarında masaya yatırılan diğer konular.

Bitkilerin tarihi yarını aydınlatıyor

tarlasera’nın bu ay iki ayrı röportaj konuğu var. Bunlardan ilki, 2017 itibariyle Türkiye’deki organizasyonunu geliştirme kararı alan FMC’nin Türkiye Müdürü Tahir Ertan. Ertan FMC’nin Türkiye’nin bitki koruma pazarına getirmeyi planladığı yenilikleri ilk kez tarlasera’ya anlattı.

Tarihi bilmek ve doğru yorumlamak, bugünü ve geleceği kurmanın biricik önkoşulu. Bu bitkisel üretim için de geçerli! Liverpool Üniversitesi’nde arkeobotanik üzerine yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Dr. Ceren Kabukcu, süregelen kazılardan elde edilen çarpıcı bulguları ve Türkiye’nin biyoçeşitliliğine dair görüşlerini tarlasera ile paylaştı.

tarlasera’nın okurlarına hediye ettiği poster serisine bu ay pamuk da dahil oluyor. Birkaç yıldır yükselen üretimiyle adeta küllerinden doğan pamuğa dair ilgi çekici bilgileri bulabileceğiniz Pamuk posterine duvarınızda yer açın!

tarlasera’ya nasıl ulaşırım?

tarlasera Mart sayısını satın almak için hemen şimdi Satın Al sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Derginizi her ay masanızda görmek ve tarlasera keyfini tüm bir yıla yaymak için ise tek yapmanız gereken abone olmak! Bunun için Abonelik sayfamızdan yalnızca birkaç dakika süren abonelik işlemlerini gerçekleştirmeniz yeterli.

Keyifli okumalar dileriz!


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.