tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

18.8.2017

Suriyeli mültecilere tarım eğitimi verilecek

Suriyeli mültecilere tarım eğitimi verilecek

Türkiye’deki Suriyeli mültecilere yönelik tarımsal eğitim programı başlatıldı. Hedef 900 sığınmacıyı tarım alanında istihdam etmek.

Türkiye’de sayıları 3 milyonu bulan Suriyeli sığınmacıların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve tarım alanında işgücünden yararlanılması için bir çalışma başlatıldı. Tarımsal Mesleki Eğitim Projesi adını taşıyan program ile birlikte tarım eğitimi verilecek mülteciler bu alanda istihdam edilecek.

900 kişiye tarım eğitimi verilecek

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO),  Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın işbirliğinde gerçekleştirilen projenin maliyeti toplam 1,7 milyon dolar olarak açıklandı. Projenin öncelikli amacı sığınmacılara tarımsal mesleki eğitim vererek çeşitli tematik alanlarda toplam 900 kişiyi sürdürülebilir iş imkanına kavuşturmak ve bu yolla Türkiye’de bulunan mülteci nüfusu ile tarımsal üretimi buluşturmak.

Tarım piyasasında istihdamı geliştirecek

Türkiye’de Suriyeli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı güney bölgelerde tarımın en önemli ekonomik faaliyet alanı olduğunu söyleyen FAO Türkiye Temsilcisi ve Orta Asya Bölge Koordinatörü Yuriko Shoji, “Bu proje sığınmacılara ve Türk vatandaşlarımız için ekonomik imkanlarının geliştirilmesi ile istihdama katkı sağlayacak” diyor.

suriyeli-multecilere-tarim-egitimi-verilecek1.jpg

Mültecilerin ve onları ağırlayan ev sahibi toplulukların gıda güvenliği ve geçim kaynaklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen FAO Program Yetkisi Sheikh Ahadduzzaman ise, “Bu mesleki eğitim girişimi kalifiye işgücünü kullanmak için büyük potansiyele sahip olan tarımsal iş piyasasındaki istihdam fırsatını kolaylaştıracak” diye konuşuyor.

Çalışma izni için hazırlıklar sürüyor

Türkiye’de tarım işçisi olarak kayıt dışı çalışan mültecilerin sayısının hızla arttığı biliniyor. Geçtiğimiz ay güncellenen Ulusal İstihdam Stratejisi’ne göre, yabancı uyruklu kişilere tarım alanında çalışma izni verilmesi için yıl sonuna kadar gerekli düzenlemelerin yapılacağı açıklanmıştı.


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.