tarlasera
tarlasera SATIN AL
Kapat

5.1.2017

tarlasera Ocak sayısı çıktı!

tarlasera Ocak sayısı çıktı!

Ocak sayısında dövizdeki artışın tarıma etkilerini kapağına taşıyan tarlasera’nın röportaj konuğu ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik.

Hem Türkiye hem de tarım özelinde zorlu bir yıl geride kaldı. İlk günlerini yaşadığımız 2017 yılı yeni umutlar ve beklentilere vesile olurken, Aylık Tarım ve Kültür Dergisi tarlasera da yeni yılın ilk sayısı ile okuyucularıyla buluşuyor.

2016’nın son etabında uzunca bir süredir sinyal veren ekonomik krizin artık görünür hale geldiği günleri yaşadık. Bu sıkışma döviz kurlarındaki önlenemez yükseliş ile kendini belli ederken, büyük oranda ithal girdilere bağlı olan tarım sektöründe de ilk elden hissedildi.

Bu süreç öncesi ve sonrası ile bir bütün. Tam da bu sebeple, Türkiye tarımının temel sorunlarını tek başına görünür kılacak cinsten. “Tarımın ekonomi-politiğinin herkes tarafından anlaşılması”nı yayın ilkelerinden biri olarak belirleyen tarlasera, Ocak sayısında dövizdeki artışın tarıma etkisini kapağına taşırken iki temel soruya cevap aradı: Bu noktaya nasıl gelindi? Bundan sonra ne yapmak gerekli?

tarlasera-ocak-sayisi-raflarda3.jpg

Bakan Çelik tarlasera’nın sorularını yanıtladı

Görevi gereği Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in bugün Türkiye tarımı için en etkili isim konumunda olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bakanlıktaki ikinci dönemini sürdüren Çelik, tarım dergileri içerisinde ilk röportajı için tarlasera’yı tercih etti.

Milli Tarım Projesi’nden Rusya-ihracat sorununa, tarım arazilerinin korunmasından biyoteknolojiye kadar pek çok konuda tarlasera’nın sorularını yanıtlayan Çelik’in röportajını Ocak sayımızda bulabilirsiniz.

Sanal tarım gerçeğe dönüşüyor!

2017 havza bazlı üretim ve destek modelinin start alacağı yıl olacak. Geçtiğimiz ay Türkiye ve dünyada tarımsal destekler konusunu ele alan tarlasera, bu ay konuyu daha da özelleştiriyor ve havza sistemini ve öngörülen ürün deseninin eksik yönlerini tartışmaya açıyor.

İstanbul’da hayata geçen Komşuköy projesi Türkiye için bir ilk. Farmville gibi sanal oyunları gerçeğe dönüştüren Komşuköy, tarımla uğraşmak isteyen ancak şehir yaşamı ya da başka nedenlerle bu imkanı yaratamayan herkes için mobil cihazlardan gerçek bir tarlayı ekip biçme olanağı yaratıyor. tarlasera Komşuköy’ün yaratıcılarıyla bu heyecan verici projenin ayrıntılarını konuştu.

tarlasera-ocak-sayisi-raflarda2.jpg

Elma, soğan ve şekerpancarı mercek altında

Çalışmalarını Belçika’daki Vlaams Instituut voor Biotechnologie’de (Flaman Biyoteknoloji Enstitüsü) sürdüren genç bitki bilimcilerimizden Balkan Canher, 2017 itibariyle tarlasera’nın yazar kadrosunda yerini aldı. Canher’in ilk yazısını Ocak sayımızda okuyabilirsiniz.

Elma üretiminde hastalık ve zararlılardan korunmak için kış aylarında hangi uygulamaları yapmalı? Soğanda hibrit tohum kullanımı ve planlı üretimin ne gibi avantajları var? Parlak bir sezon geçiren şekerpancarını Şeker Kanunu tasarısının arifesinde neler bekliyor? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası tarlasera Ocak sayısında!

tarlasera keyfini tüm bir yıla yaymak için tek yapmanız gereken Abonelik sayfamızı ziyaret etmek ve yalnızca birkaç dakikanızı ayırarak tarlasera’ya abone olmak.

Keyifli okumalar dileriz!


Yorumlar
    Bu yazı için henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz

Yorumunuz Gönderildi

E-Bülten

Başka yerde bulamayacağınız tarım ve kültür haberlerini düzenli olarak almak için aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi yazın ve gönder butonuna tıklayın; tarlasera e-bülten adresinize gelsin!

En Çok Okunanlar

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tanımadığınız bitkiyi telefonunuza sorun!

Tarım arazinizde ya da doğa yürüyüşlerinde rastladığınız yabani bir bitkiyi görür görmez tanımak ister miydiniz? PlantNet isimli akıllı telefon uygulaması bu zorlu görevi yerine getirmeye aday.

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

TMO’dan buğday, arpa ve mısır hamleleri

Hububat fiyatlarında dünya ölçeğinde yaşanan dalgalanmalar Türkiye’yi de alarm durumuna geçirdi. TMO’nun buğday, arpa ve mısır kararları piyasada istikrarı amaçlıyor.

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçesinde yabancı ot mücadelesi

Meyve bahçelerinde kayıplara yol açan yabancı ot türleri sayılamayacak kadar çok! Ancak bu zararlılarla mücadele yöntemleri de bir o kadar çeşitli.

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Meyve ağaçlarının kabusu ökse otu

Birçok ağaç türünde yarı parazit olarak yaşam süren ökse otu, meyve üreticilerinin baş belası olabiliyor. İşte ökse otundan kurtulmanın püf noktaları.

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Zeytinde yanlışlar ve doğrular

Özenli bir bitki koruma ve gübreleme zeytinde sonucu tamamen değiştiriyor. tarlasera zeytinde sık yapılan hataları uzmanlara sordu.